Gulyás is beismerte, áldatlan állapotok között kezelik a halasi koronavírusos betegeket

Gulyás is beismerte, áldatlan állapotok között kezelik a halasi koronavírusos betegeket

Az ultramodern mobil járványkórház professzionális eszközökkel felszerelve szinte tök üresen áll, a városi kórházban pedig horrorisztikus körülmények között húzzák meg magukat a betegek. 

Orbán távolléte alatt Gulyás Gergely fogadta a kérdéseket a Parlamentben, az MSZP képviselője, Harangozó Tamás élt a lehetőséggel:

Hol van itt a józan ész, miniszter úr? – kérdezte Harangozó.  Az EzaLényeg is beszámolt a halasi Semmelweis kórházban tapasztalt vérlázító állapotokról, melyekkel az RTL Híradója foglalkozott először. Az MSZP politikusa azt firtatta, miért ilyen helyen kezelik a fertőzötteket, miközben a milliárdokból épülő járványkórház üresen áll?

Úgy, Orbánék magasról tesznek az emberekre, és az sem érdekli őket, hogy milyen körülmények között vészelik át a betegséget. Még mindig azt kamuzzák, hogy kézben tartják a járványhelyzetet, holott teljesen egyértelmű: bedobták a gyeplőt, a vezetésre teljességgel alkalmatlanok.

Gulyás először csak az Emmi nyilatkozatát ismételte meg: Az épület karbantartásra szorul egy csőtörés miatt, ezért néz ki a „kórterem” úgy, ahogy a riportban láthattuk. Hogy miért nem kerültek át a konténerkórházba a betegek? Gulyás a „vezénylési tervet” emlegette, ennek megfelelően az intézmény bevetését későbbre tervezte a kormány.

Azt ugyanakkor elismerte, a betegek áthelyezésekor illene nem azt a két szobát igénybe venni, ahol ilyen méltatlan állapotok vannak, „bizonyos körülmények között nem kell betegeket tartani” – mondta Gulyás.

Harangozó szerint „hagyni kellene a fenébe” a vezérlési tervet, és a józan észnek megfelelően a konténerkórházba kellene szállítani a koronavírusos betegeket, ha már a városi kórház kórtermei alkalmatlanok az ellátásukra.

Miközben a Fidesz vezényel, a vírus terjed. Nincsenek a helyzet magaslatán, tavasszal szerencsénk volt, de másodszor ilyen kormányzás mellett semmi jóra nem számíthatunk.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.22

Így emlékezhetsz meg idén 1956 hőseiről

Méltó módon emlékeznél meg az '56-os forradalom és szabadságharc hőseiről? Idén több eseményen is megteheted! Mi pedig Facebookon fogjuk közvetíteni a legfontosabb történéseket.

  • 2020.10.22

Karácsony: az EU-pénzek felét az önkormányzatokon keresztül használjuk fel!

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöksége támogatja a Szabad Városok kezdeményezését, amely célja, hogy az Európai Unió válságkezelő támogatása a kiváltságosok gazdagodása helyett a többség javát szolgálja - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.10.22

Laborország: Ausztria szigorít, Orbán mégsem követi a példáját

Úgy néz ki, a miniszterelnök szabadjára engedte a járványt Magyarországon és a súlyos helyzet ellenére sem vezet be újabb korlátozásokat.